Hogyan maradhat szép a manikűröd a strandon?

nails-inc-crop-2.jpgBizonyára te is találkoztál már azzal az elég idegesítő jelenséggel, hogy a gyönyörű manikűröd pillanatok alatt tönkremegy, mikor nyáron kimész a strandra. Az erős napsütés és a klóros víz sajnos nagyon hamar képes kikezdeni a körömlakkot, így nem igazán tud tartós maradni. Van azonban lehetőség arra, hogy nyáron is minden körülmények között szépek legyen a körmeid.

Jó minőségű fedőlakk

Sokat segíthetsz a manikűrödön, ha a végén egy jó minőségű fedőlakkot használsz. Ezek sem 100 százalékosak, azonban valamivel tartósabbá tehetik a körömlakkot, mintha nem kennénk rá semmit. Ha nem tartózkodsz sokat a vízben, van rá esély, hogy így megmarad a manikűröd, de ha egésznapos úszást tervezel, valószínűleg ez a megoldás kevés lesz.

Gél lakk

A gél lakk már sokkal jobban hangzik, ha tartósságról van szó. Nem véletlen, hogy sokan szeretik a körömlakkozásnak ezt a módját. Gondolj bele: ha a mosogatást kibírja, akkor valószínűleg a klóros víz sem fog rajta kifogni. Gél lakkal magad is próbálkozhatsz otthon, de ha biztosra akarsz menni, egy jó körmös csodákra képes vele, és nagyon látványos nyári manikűröket készíthet neked, amivel garantáltan nem maradsz észrevétlen a strandon.

Műköröm

Ha bombabiztos megoldást akarsz,  az bizony a műköröm. Egy jól, profin felépített műköröm még a legkeményebb igénybevétel esetében is a helyén marad, és a színek sem kopnak meg, akármennyit lubickolsz is a strandon, és bármennyire süt is a Nap. Némi gyakorlással sokan már profi műkörmöt tudnak készíteni házilag, de ha te nem tartozol közéjük, bízd egy körmösre a munkát, és hetekig nem lesz gondod a körmödre!