Valóban tönkreteszi a körmeidet a lakkozás?

manicure.jpgA körmök lakkozása nem új divat, hosszú évek óta hangsúlyozzák a nők a kezeiket ezzel a módszerrel. Vannak, akik megszállottan szeretik dekorálni a körmeiket, mások azonban fölöslegesnek tartják. Még a legelszántabb körömlakkozót is megijesztheti azonban az a feltételezés, mely szerint a rendszeres, folyamatos körömlakkozás hosszabb távon tönkreteszi a körmöket. De vajon ez valóban így van?

Nem mindegy a körömlakk minősége

Leírtuk már párszor, de sosem lehet eléggé kihangsúlyozni: óriási jelentősége van a körömlakk minőségének! Nemcsak azért, mert csak igazán minőségi körömlakkal lehet tökéletes manikűrt készíteni, hanem azért is, mert a körmeinket is védeni kell. Nagyon csábítóak lehetnek a 200-300 forintért a szivárvány minden színében kapható körömlakkok, azonban nem túl jó ötlet ezek közül választani: ezek minősége meg sem közelíti azt a szintet, amit nyugodt lélekkel a körmeidre kenhetsz.

Ha egy ócskább körömlakkot vásárolsz, könnyen érhet kellemetlen meglepetés a lemosáskor. Nem ritka ugyanis, hogy az ezekben található festékanyag magát a körmöt is megfogja, vagyis azon túl, hogy megszárad a körmön az a réteg, aminek meg kell, még be is fogja azt. Ilyen esetekben tapasztalhatod, hogy hiába dörzsölöd át alaposan lemosóval a körmeidet, a lakkréteg lejön, ugyanakkor elszíneződést hagy maga után.

Lakkmentes nap és hidratálás

Sajnos vannak vitathatatlan tények, az egyik ilyen például az, hogy a körömlakklemosó bizony kiszárítja a körmeidet, legyen az bármilyen drága és jó minőségű is. Ennek eredménye pedig nyilván a töredezés. A megoldás a folyamatos hidratálás, és az, ha néha tartasz egy körömlakkmentes napot, amikor is szellőznek a körmeid. Ilyenkor jöhet egy komolyabb kényeztető ápolás is, minden létező trükköt bevetve, hogy egy kicsit feltöltsd élettel és vitaminokkal a körmeidet.

Jó hatása is van

Az eddigi információk eléggé elvehették a kedvedet, de azért nem árt, ha tudod, hogy vannak a körömlakkozásnak kifejezetten pozitív hatásai is. Például kevésbé engedi törni a körmöt, mivel egy plusz réteget képez rajta, ami által a köröm vastagabb lesz. Ez a réteg ráadásul vízálló is, ami szintén segít a köröm védelmében, ugyanis ha gyakran áznak a körmeid, hosszú távon az is töredezést okozhat.