Műköröm a lábakon? Miért ne?

labkorom.jpgAmikor műkörmözésről beszélünk, elsősorban a kézre gondolunk, pedig a lábon is lehet műkörmöt építeni. A közhiedelemmel ellentétben ez nem is olyan ritka, hiszen meglehetősen sokan elégedetlenek a lábkörmeikkel – legfeljebb ezt nem vállaljuk úgy fel, mint a kézen való műkörmözést.

Mit tudunk elrejteni a lábon lévő műkörmökkel?

Elsősorban a szabálytalan növésű körmöket, a töredezést vagy a lábgombát szokták elfedni a műkörmökkel, de olyan is előfordulhat, hogy egy leesett vagy levett körmöt takargatnak. Ha megfelelően építik fel a műkörmöt, a lábunk egészséges és rendezett hatást kelt.

Főleg nyáron divat

A lábon való műkörmözés elsősorban a nyári időszakban kerül elő, ami teljesen érthető. Ilyenkor ugyanis előkerülnek az ujj nélküli körömcipők, szandálok, a papucsok. A strandon sokan mezítláb mászkálnak, így fontos számukra, hogy a körmeik jól nézzenek ki.

Egészségügyi szempontból is jó ötlet

A műköröm felhelyezése a lábra abban is segíthet, hogy a köröm betegségei gyógyuljanak, hiszen a műköröm védelmet nyújt az általa elfedett részeken. Nem kell attól tartani, hogy a szép külső alatt tovább romlik a köröm állapota, legalábbis akkor nem, ha egy jó, igényes körmöshöz járunk.