Hogyan védd a körmöd nyáron?

brokennail.jpgA nyári időszakban rengeteg olyan hatásnak vannak kitéve a körmök, amik erősen károsítják. Ilyen például a napfény, ami amilyen jótékonyan képes hatni a szervezetünkre, legalább annyi kárt is képes okozni a külsőnek – elég csak a leégett bőrre, a kiszáradt hajra, na meg persze a berepedezett, letöredezett körmökre gondolni. Szerencsére azonban vannak módszerek, amivel megvédheted a körmeidet a napfénytől, és a strandok klóros vizétől.

Fényvédő krém a kezedre

Mindenedet véded az erős napsütéstől krémekkel, miért éppen a kezeid lennének kivételek? A körmöket is nagyon komolyan képes a Nap károsítani, emiatt elvékonyodhatnak, letörhetnek. Sokat segíthet azonban, ha a kezedet is olyan krémmel kened, ami egyben fényvédő is. Ez nemcsak a kézfejedet, hanem a körmeidet is megvédi, emellett egy jó krém még erősítheti is a körmöket, így a nyári időszakban érdemes rá beruházni.

Körömerősítő lakk

Szintén jó szolgálatot tehet a körömerősítő lakk, ugyanis ez már önmagában egy védőréteget képez a körmökön. Ez persze a többi körömlakkról is elmondható, így még jót is tesz a használatuk ebben az időszakban, azonban a körömerősítő lakkok még táplálják is a körmöket. Mivel nyáron minden plusz segítségre szükség van, ez kitűnő választás lehet – akkor is érdemes egy átlátszót alkalmazni, ha strandra megyünk, mert valamelyest védi a körmöt a klórtól is.

Gyakori ápolás

Nyáron érdemes gyakrabban ellátogatni a manikűröshöz, mint egyébként, két látogatás között pedig hasznos, ha magunk is elvégzünk otthon egy-egy körömápolási rituálét, így egy kis plusz ápolásban részesülhet a körmünk. Ha mindezt betartjuk, jó esély van rá, hogy a nyár nem fogja túlságosan megviselni a körmeinket, és továbbra is igazi díszei lehetnek a kezünknek.