Műköröm egészségügyi okokból?

labkorom.jpgMikor műkörmözésről beszélünk, az esetek többségében a hosszú, díszített karmok jutnak az eszünkbe, melyek mindenféle színben és mintával pompázhatnak. Valljuk be, legtöbben azért hordunk műkörmöt, mert egyszerűen nem vagyunk elégedettek a saját körmeinkkel. Van azonban olyan eset is, amikor valamilyen egészségügyi problémát próbál elfedni vele az ember. A köröm gyógyul a műköröm alatt, viszont nem kell szégyenkeznünk a látvány miatt.

Körömgomba esetén is segíthet

A körömgombát nagyon sokan szégyellik. Bár nem a legjobb megoldás, ha a gombás körömre műkörmöt teszünk, sokan ragaszkodnak ehhez a megoldáshoz, mert nem szeretik mutogatni a beteg körmöt – érthető okokból. Ilyen esetben figyelni kell arra, hogy olyan műkörmöt tegyünk fel, ami nem károsítja az igazi körmöt, és nem gátolja a gyógyulását. Nem a tartós megoldások a legjobbak, inkább valami ideiglenessel próbálkozzunk.

Ha lejött a köröm

Sokunk legrosszabb rémálmai közé tartozik, hogy valamilyen nehéz tárggyal rácsapunk az ujjunkra, vagy odacsukjuk egy ajtóhoz, emiatt a köröm leesik. Ez egyrészt fájdalmas, másrészt, ha a fájdalom el is múlik, nem nyújt valami szép látványt egy köröm nélküli ujj. Ilyenkor is jól jöhet a műköröm, amíg ki nem nő az igazi alatta, jótékonyan elfedi a hiányt.

Műköröm a lábujjon

Szegény lábujjainkat napi szinten nyomorgatjuk különböző cipőkben, ami bizony meg is látszik a lábkörmök állapotán. Ezek gyakran töredezettek, beszakadtak, vagy annyira picik, hogy lehetetlen velük bármit is kezdeni. Ha úgy érezzük, hogy lábkörmeink külseje vállalhatatlan a szandálos időszakban, műkörömmel orvosolhatjuk a problémát.