Házimunka műkörömmel – neked is gondot okoz?

How-you-can-paint-simple-zebra-print-nail-designs-on-your-nails.jpgSok nő visel műkörmöt, és alighanem még többen szeretnének, azonban jó néhányukat visszatartja, hogy nem feltétlenül tudja elképzelni, hogyan oldaná meg vele a mindennapi teendőket. Aki nem szokta meg, hogy hosszabb körmei vannak, annak nehézséget okozhatnak az olyan mindennapos tevékenységek, mint a mosogatás, vagy a takarítás. Ha pedig mégsem, sokan a manikűrjüket féltik. De akkor tényleg le kellene mondani a szép, ápolt körmökről? Természetesen nem, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Profi legyen a műköröm!

Ha napi szinten végzünk házimunkát, nagyon fontos, hogy a körmünket profin építsük vagy építtessük fel. Ha nem fordítunk erre kellő figyelmet, borítékolható, hogy a köröm az első adandó alkalommal letörik, vagy éppen leválik majd néhány ujjunkról. Az egyszerűen felragasztható, tippes megoldás szóba sem jöhet, az némi mosogatószer, egyéb vegyszeres víz hatására nagyon hamar megadja magát. Kizárólag olyan műköröm bírja a mindennapi strapát, amit hozzáértő kezek tettek fel.

Számít a méret

Ha nem vagy hozzászokva a hosszú körmökhöz, akkor bizony egy extra méretűvel jócskán meggyűlhet a bajod. A megoldás, hogy kezdd kicsiben! Eleinte ne rakj vagy rakass fel sokkal hosszabb körmöket, mint amit megszoktál, később azonban folyamatosan növelheted a műköröm méretét. Így fokozatosan szokod majd meg a hosszú körmöket, és nem lesz baj azzal, hogy a túl hirtelen váltás miatt sok dolgot nem tudsz megcsinálni. Ha erre nem figyelsz, a munkahelyeden is akadhatnak problémáid!

Nem megy tönkre a lakkozás takarítás közben?

Emiatt nem kell aggódnod, ugyanis a legtöbb műköröm anyagában színezett, vagy fényzselével van fedve, így a vegyszerek nem tudják kikezdeni a „lakkozást”. Némi kivételt képez ez alól a porcelán műköröm, ha ilyet rakatsz fel, 24 órán át bírd ki huzamosabb áztatás nélkül (tehát ne vegyél hosszasan forró fürdőt, ne mosogass, ne ússz), de utána bármit megtehetsz, ami előtte. Magát a körmöt se oldják le a takarítószerek, ez egy buta tévhit, semmi más.