Így lehet a gyenge, töredezett körmökből erős és egészséges!

brokennail.jpgSokunknak lehet ismerős az a probléma, hogy hiába szeretnénk szép hosszú, erős és egészséges körmöket, egyszerűen képtelenek vagyunk ezt elérni. Sajnos vannak olyan emberek, akiknek gyengék a körmei, könnyen törnek, ezért szinte lehetetlenség megnöveszteni őket. Ha pedig végre megnőttek, és büszkén kreálunk rájuk egy mesteri lakkozást, szinte biztos, hogy fél napon belül letörik valamelyik. Neked is ismerős a probléma? Még mielőtt a műkörmöshöz rohannál, olvass tovább, eláruljuk, hogyan erősítheted meg a körmeidet házilag!

  1. Óvakodj az acetontól! Ha rendszeresen lakkozod a körmeidet, bizonyára gyakran használsz körömlakklemosót is. Ezzel nincs semmi gond, de ha nem figyelsz arra, hogy milyet választasz, csúnyán tönkremehetnek a körmeid! Az acetonmentes verzió kíméli leginkább a körmöket, ezért igyekezz olyat vásárolni, amiben nincsen aceton, ezzel máris sokat tettél a körmeid állapotának javulásáért.
  2. Figyelj a vitaminbevitelre! A gyenge, töredezett körmök gyakran utalnak vitaminhiányra. Próbálj odafigyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra, ha azonban ez nem az erősséged, vitaminkészítmény szedésével is sokat pótolhatsz. A szép körmökhöz elsősorban kalciumra, cinkre, A-vitaminra, B-vitaminra, vasra, folsavra és C-vitaminra van szükséged, így ezek beviteléről mindenképpen gondoskodj!
  3. Tarts körömápoló napot! Hetente egyszer ajánlott tartani egy napot, amikor nincs kifestve a körmöd, viszont mindent megteszel a kezeid kényeztetéséért: készíthetsz egy tápláló pakolást (például citromból és mézből), többször is bekenheted körömerősítő krémmel, hogy egy kicsit fel tudjanak töltődni a körmeid. Egy eseménytelen vasárnap délután tökéletesen megfelel erre a célra, de havonta legalább egyszer egy manikűröst sem árt meglátogatni.
  4. Polírozz rendszeresen! A körmök polírozása azért fontos, hogy eltávolítsd róluk a felesleges részeket, ezáltal hatékonyabban be tudnak szívódni a tápláló anyagok. Minden egyes körömápolási rituáléba építs bele egy alapos polírozást, hogy jobban kifejtség hatásukat a kencék!
  5. Figyelj a körömlakk minőségére! Igen, megint ezzel jövünk, mert valóban nagyon fontos! A jó minőségű lakkok nemcsak nem károsítják a körmöket, hanem még táplálják is, míg a filléres vackok sok gondot okozhatnak – Tiéd a választás!