Hogyan javítsd fel a körömlakk állapotát?

saját1.jpgMint ahogy mindennek, a körömlakkoknak is van sajnos egy szavatossági ideje, ami ha lejárt, a lakk már nem lesz olyan minőségű, mint volt. Ha a szavatosság lejárt, nem tehetsz mást, mint kidobod a lakkot. Előfordul azonban, hogy a saját hibánkból romlik kedvenc lakkunk minősége: nem tekerjük jól rá a kupakot, nyitva felejtjük. Ebben az esetben is az az ideális megoldás, ha másikat veszünk, de van az a helyzet, amikor ez éppen nem kivitelezhető, mert az adott pillanatban lenne szükség az adott lakkra. Mit lehet ilyenkor tenni?

Rázogasd fel!

Egy teljesen beszáradt körömlakknál ez egyértelműen nem működik, de ha csak kicsit sűrűbb a lakk, mint kellene, sokat segíthet rajta, ha jó alaposan felrázogatod. Ettől összekeveredik egy kicsit, és talán kenhetőbb lesz. Ez a megoldás csak akkor vezet eredményre, ha egészen minimális a minőségromlás mértéke, ha már elég ragacsos a lakk, más tervre van szükség.

Hígítsd!

A körömlakkot, mint tudjuk, kiválóan oldja az aceton. Ha nagyon ragad a lakkod, de mindenképpen az adott színre van szükséged, és éppen esélytelen, hogy másikat szerezz, megpróbálhatsz hozzáönteni egy kis (tényleg minimális!) mennyiségű acetont. Ha ez megvan, alaposan rázd össze a lakkot, és ha minden jól megy, a lakk kenhetőbb lesz.

Gyengülhet a szín

Amennyiben még mindig túl sűrű, tehetsz hozzá még egy kis acetont, majd újra rázd össze. Nem árt azonban, ha tudod, hogy így gyengül a körömlakk színe, több rétegre lehet szükség belőle. Ez a megoldás nem alkalmazható végtelen alkalommal, ugyanis a lakk mindig hígul, a minősége pedig romlik. Egy-egy alkalommal még elmegy, de ha már erre a lépésre volt szükséged, számolj vele, hogy be kell szerezned egy újabb üveg körömlakkot!