Cukorka körmök percek alatt!

cukorka.jpgA műkörmös kellékeket elnézve rengetegféle díszítőelemmel találkozhatunk. Némelyek egészen megszokottak: sablonok, matricák, strasszok, mások kissé megdöbbentőek. Ezek közé tartoznak a kis, színes golyók is, melyek segítségével nagyon különleges manikűr készíthető. Mindössze néhány perc alatt olyan lehet a körmöd, ami garantáltan nem marad észrevétlen.

Hogyan csináld?

  1. Vásárolj egy tégellyel a kis, színes bogyókból – különböző színűeket találhatsz, válaszd ki azt a színvilágot, ami a legjobban tetszik. Vehetsz több egyszínűt is, amiket aztán utólag összekeverhetsz, így garantáltan a kedvenc színeidből tevődnek majd össze a bogyók.
  2. Kenj átlátszó körömlakkot a körmeidre. Nem baj, ha a körömlakk kissé sűrűbb, ragacsosabb, így jobban beleragadnak majd a gyöngyök.
  3. Mielőtt a lakk megszáradna, egyszerűen mártsd bele a golyókat tartalmazó tégelybe a körmödet. Jó alaposan nyomkodd oda, hogy a bogyók beleragadjanak a lakkba, az egész körmödet befedve.
  4. Várj, amíg alul a lakk annyira megszárad, hogy szilárdan a helyén tartja a bogyókat. Ha ez megtörtént, egy erős fedőlakkal kendd át a körmeidet, hogy a bogyók ne essenek le olyan könnyen, tartós maradjon a lakk.
  5. Nincs több lépés, készen vagy! A körmeid úgy néznek ki, mintha cukorból lennének!

Be kell, hogy valljuk, ez a fajta körömdíszítés nem éppen a legtartósabb, mert az apró bogyók bizony leesnek. De alkalomszerűen egy-egy buliba választhatod ezt a fajta díszítést, annyit ki fognak bírni a golyók.

 

Kép forrása: http://www.youne.com/candylicious-nail-designs/