Így készíts tökéletes lábkörmöket magadnak!

labmukorom.jpgA kezünkön helyet foglaló körmök kifestésében sokan már komoly rutint szereztünk, nyáron azonban a papucsokkal és a szandálokkal képbe kerülnek a lábkörmök is. Jó néhányan nem foglalkoznak különösebben a lábkörmeikkel a téli időszakban, mondván, a cipő jótékonyan elrejti, fölösleges lakkozgatni. Nos, ebben talán van is némi logika, a jó idő beköszöntével azonban ez már nem állja meg a helyét. A lábkörmök lakkozása sajnos nem olyan egyszerű, mint a kézen lévő körmöké, de néhány egyszerű trükkel nagyban elősegíthetjük, hogy itt is tökéletes körmöket varázsolhassunk magunknak.

Nem mindegy, hogyan helyezkedsz

Legtöbben ott követik el az első hibát, hogy eleve úgy próbálják elhelyezni a lábaikat, hogy gyakorlatilag lehetetlen normálisan hozzáférni a körmökhöz. A titok abban rejlik, hogy ne akard mindenáron vízszintes felületre letenni a talpad! Sokkal jobban hozzáférsz a körmeidhez, ha a kanapén ülve feltámasztod a lábad például a dohányzóasztal szélére – tehát a lényeg, hogy kb. csípőmagasságig húzd fel a lábad, és enyhén döntsd meg! Így könnyebben eléred a kisebb körmöket is.

Használj lábujjszétválasztót!

Sokan úgy gondolják, ez egy fölösleges vacak, pedig nem így van! A nagyujjon kívül a többi lábujj előszeretettel hajlik egymásra kisebb-nagyobb mértékben. Ha ez amúgy nem is tűnik fel, a lábkörmöd lakkozása közben garantáltan észreveszed majd, ha emiatt kenődik el a precízen felvitt körömlakkod. A lábujjszétválasztó ezt a problémát segít elkerülni, egyébként elég hatékonyan, így tényleg nem árt beszerezni és használni!

Támaszd meg a kezed!

Ez a kezeden lévő körmök lakkozásánál is elég hasznos, a lábad esetében azonban főleg! Ha ügyesen helyezkedsz, a térdeden, combodon meg tudod támasztani az alkarodat lakkozás közben, így a kézremegés miatt nem fogod elrontani a mázolást, és arra is kevesebb az esély, hogy hirtelen elrántsd véletlenül a kezedet. Sokkal magabiztosabban, stabilabban tudsz így dolgozni!

Kell a két réteg

Mindenképpen két réteg körömlakkot kenj fel! A lábkörmökön egy réteg látványosan kevés, átlátszik, még a legjobb minőségű lakkokból is. Két rétegben szép, egyenletes színt kapsz, három réteg viszont általában már sok, túl vastag bevonatot képez, ami már feltűnő lehet, így ennyit nem szerencsés felkenni, ráadásul három réteg már könnyen összecsomósodhat, elkenődhet.

Csipesszel a matricákat

Ha matricával is díszítenéd a körmeidet, csipesszel tedd fel őket! Valószínűleg a lábkörmeiden így sokkal precízebben tudod őket elhelyezni, mintha az ujjaiddal próbálkoznál, és arra is kevesebb az esély, hogy belenyúlj a másik lábujjadon száradó lakkba. A célnak egy szimpla szemöldökcsipesz is tökéletesen megfelel, nem kell speciális eszközökre gondolni.