Látványos halloweeni manikűr – így készítheted el!

Halloween-Nail-13-420x470.jpgHa szereted festegetni a körmeidet, adja magát, hogy mindig az adott évszaknak megfelelő manikűrt válaszd. Még jobb, ha még valamilyen különleges alkalom, ünnep is van az adott időszakban, így ahhoz is igazíthatod a designt. Október végén adja magát, hogy halloweeni manikűrrel nyűgözd le környezeted, azonban ezt kitalálni sokszor könnyebb, mint kivitelezni. Az alábbi mintákat azonban otthon is könnyen elkészítheted, mindössze néhány egyszerű segédeszközre, és némi kézügyességre lesz hozzá szükséged.

Pókhálók a körmökön

halloween-nails-art-400.jpgHalloween környékén a szellemeké, boszorkányoké, a töklámpásoké és az ijesztő dolgoké a főszerep. A pókháló szinte kötelező dekorációs elem, amit a körmöd díszítéséhez is alkalmazhatsz. A pókhálós manikűr elkészítése nagyon egyszerű, egy világos körömlakk kell hozzá, amit alapszínnek használhatsz, valamint egy sötétebb, mellyel felfestheted magát a mintát. Használj fedőlakkot is, így tartalmasabb lesz az eredmény. Kelleni fog még egy vékony pálca (lehet akár fogpiszkáló is), amivel felrajzolhatod a mintát.

Először kend föl a körmödre az alapszínt, és várd meg, míg teljesen megszárad. Ha ez megvan, egy összemaszatolható felületre önts ki valamennyit a sötétebb lakkból, ebbe mártogathatod a pálcát, és óvatos, apró mozdulatokkal könnyen fölfestheted a pókhálókat. Jó ötlet ezeket a körmöd sarkaiba festeni, így is elég mutatósak lesznek, de akár az egész felületet bepókhálózhatod. Ha ez a réteg is megszáradt, fedőlakkal kend be a körmödet, így védheted a mintát.

Pók és denevér

DSC_0286.JPGA pókok és denevérek is gyakran jelennek meg halloween környékén. Manikűr szempontjából a legjobb bennük az, hogy könnyű őket felfesteni a körmökre. Az eljárás szinte ugyanaz, mint a pókhálónál: világosabb alapra fesd sötétebb színnel a mintát a pálcika segítségével, majd száradás után jöhet a fedőlakk. Igen egyszerű, ugyanakkor látványos körmöket kaphatsz így, amik egy halloweeni bulin is megállják a helyüket.

Töklámpás

pumpkin-nails.jpgVétek lenne kihagyni az ijesztő töklámpásra hajazó körmöket halloweenkor. Ezek előnye, hogy nagyon egyszerű őket elkészíteni. Amire feltétlenül szükséged lesz, az a fekete és élénk narancssárga körömlakk, az említett pálcika, valamint a fedőlakk. Egyszerűen fesd be narancssárgára a körmeidet, majd ha megszáradtak, a pálcikával rajzold meg a tök szemét, száját és orrát. Száradás után fixáld az egészet fedőlakkal, és már kész is, még különösebb kézügyesség sem kell hozzá!

Gyors és egyszerű trükk: körömmatricák

Ha nincs kedved sokat pepecselni, vagy csak nem érzed magad elég ügyesnek ahhoz, hogy a saját kezeddel készíts halloweeni manikűrt, akkor sem kell lemondanod az alkalomhoz illő körmökről. Fantasztikus halloweeni körömmatricákat találhatsz például itt, amik segítségével nagyon egyszerűen, ugyanakkor látványosan dekorálhatod ki körmeidet. Válassz egy alapszínt, amivel befested az egész körmödet, ha ez megszáradt, ragaszd fel a matricát, majd kenj rá fedőlakkot, így nem fog a matrica megsérülni, és az egésznek egységesebb hatása lesz.

 

Képek forrása: 

http://kissandmakeupblog.wordpress.com/2012/10/30/halloween-nail-art/ 

http://www.fashiondivadesign.com/style/nails-design/page/6/ 

http://www.coffeeandvanilla.com/halloween-nail-art/

http://www.neonsparklynails.com/2013/10/2013-halloween-nail-challenge.html