Gyorssegély a körmöknek hiba esetén

manicure.jpgValószínűleg számodra is ismerős az az érzés, amikor a gyönyörű, nagy műgonddal elkészített manikűröd a kelleténél hamarabb elkezd kopni, lepattogni. Kevés ennél idegesítőbb dolog létezik, azonban szerencsére nem kell ebben az esetben az egészet lemosni, és újra kezdeni. Van néhány trükk, amivel javíthatod az apróbb hibákat, csak néhány lépést kell ehhez észben tartanod.

  1. Mindig legyen nálad az a körömlakk, vagy azok a körömlakkok, amivel ki vannak festve a körmeid! Ez nagyon fontos, mert így szükség esetén azonnal javíthatod az apróbb hibákat, nem kell egész nap idegesítened magad azon, hogy egy részen ronda a manikűröd!
  2. Legyen nálad körömjavító toll, reszelő, illetve rózsafa pálca. Ezekre azért van szükség, hogy a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban elvégezhesd az apró javításokat. A reszelővel elveheted a lepattogások élét, hogy ne pattanjon tovább az adott terület, a rózsafa pálca, illetve a toll pedig abban segít, hogy az apróbb területeket javítani tudd anélkül, hogy az egész körmöt összekennéd.
  3. Jöjjön a javítás! Nézd meg, hogy mekkora területre terjed ki a javítás, milyen színre lesz szükséged. Keresd ki a megfelelő körömlakkot, majd a rózsafa pálca vagy a körömjavító toll segítségével egyszerűen javíts bele! Azért jó, ha csak az adott területet javítod, mert így kisebb az érintett terület, hamarabb megszárad, és a többi részen nem lesz túl sok a lakk.
  4. Várd meg, míg a javított rész megszárad. Ha ez már megvan, egy fedőlakkal kendd át az egész körmöt, így nem is fog látszódni, hogy utólag javítottál bele, a javítás pedig tartósabb lesz.
  5. Egy plusz tipp: ha nincs minderre időd vagy lehetőséged, van egy egyszerűbb megoldás: mindig hordj magadnál körömmatricát, és a lepattant részt egyszerűen ragaszd le valamilyen mintával! Ha a másik kezedre is ugyanoda ragasztasz egy matricát, olyan lesz, mintha direkt lenne ott!