Hogyan lehet tartós a körömlakk?

nails-inc-crop-2.jpgBizonyára te is jól tudod, milyen idegesítő tud lenni, mikor mesteri pontossággal kipingált körmeidről fél nap alatt elkezd lekopni, lepattogni a lakk. Ma már persze ez a probléma megoldható a géllakkal, azonban ha nincs időd körmöshöz menni, és nem rendelkezel otthon a géllakkozással szükséges eszköztárral, kénytelen vagy sima körömlakkal dolgozni. Ettől még nem kell lemondanod a szép körmökről, néhány trükk bevetésével így is tartós lehet a manikűröd!

A hiányos körömlakk igen lehangoló látványt nyújt, ezért fontos, hogy ha lakkozod a körmöd, mindig figyelj arra, hogy szép legyen a lakkozás. Ha te is küzdesz a lekopó, lepattogó lakk problémájával, az alábbi trükkök segíthetnek abban, hogy sokáig ne legyen gondod a körmeiddel.

Töröld át körömlakklemosóval a körmeidet!

Mielőtt bármit rákennél a körmödre, alaposan töröld át mindegyiket körömlakklemosóval átitatott vattával! Erre azért van szükség, hogy minden szennyeződést, zsírt letörölj róla, így a körömlakk jobban fog tapadni. Furcsának tűnhet, hogy a körömlakkozást lemosóval kezdd, ez az apró trükk mégis sokat segít abban, hogy sokáig fennmaradjon a lakk.

Mindenképpen használj alapozólakkot!

Sokan kihagyják ezt a lépést, ami nagy hiba, mert az alapozólakk is azért van, hogy tartósabb legyen a manikűr. Ezzel egy olyan réteget kensz a körmödre, ami ideális alap a rendes lakknak, így az jobban meg tud maradni a körmön. Mindemellett az alapozólakk a körmöket is védi, így nem kell attól tartanod, hogy tönkremennek a folytonos lakkozástól, vagy letöredeznek.

Két rétegben lakkozz!

Hogy elérd az ideális színhatást, jó minőségű lakkot használj, és két réteget kenj fel a körmödre, így szép, egyenletes lesz a szín. Ennél több réteget azonban nem vigyél fel, mert ez már túl sok lesz, nagyon nehezen fog megszáradni, ha megszárad egyáltalán, és könnyen elkenheted, ami legalább annyira kiábrándító látvány, mint a lepattogott körömlakk.

Fontos a fedőlakk

A fedőlakkot is szeretik kihagyni, pedig ez is segít abban, hogy kevésbé kopjon, vagy pattogjon le a körömlakk. A fedőlakk kifejezetten arra való, hogy fixálja az előzőleg felkent rétegeket. Különösen jó szolgálatot tehet akkor, ha matricával díszíted a körmeidet, vagy valamilyen mintát festesz rájuk, mert így egyenletesebbé teheted az összhatást.

Plusz egy trükk

Jó ötlet, ha nem használsz erős színű körömlakkokat, hanem inkább a pasztell árnyalatokra szavazol, ezeknél ugyanis sokkal kevésbé feltűnő egy kis kopás, mint egy rikító rózsaszín, lila, vörös, vagy fekete körömlakk esetében.

 

Kép forrása: http://www.marieclaire.co.uk/news/beauty/544179/friday-treat-competition-win-a-nails-inc-set-worth-100.html