Így készíthetsz tökéletes francia manikűrt otthon!

french-manicure-74.jpgA francia manikűr igazi klasszikusnak számít, nagyon sokan szeretik, és nem lehet vele mellényúlni. Lehet egyszerű, vagy strasszokkal díszített, ez a manikűr maga letisztult egyszerűségével nagyon elegáns, mindenhez passzol, így bárki nyugodtan viselheti. Annak ellenére, hogy kevésbé feltűnő, az elkészítése nem olyan könnyű, mint gondolnád – igen sok türelmet és precizitást igényel, de tippjeink segítségével megtanulhatod magadnak is elkészíteni!

A francia manikűr készítését sokan föladják az első próbálkozás után, mikor rájönnek, hogy nem is olyan egyszerű. Mielőtt azonban magad is elkönyvelnéd, hogy ilyet csak profi körmös tud készíteni, próbáld ki a következő két módszert, így jó eséllyel te is tökéletes francia manikűrt készíthetsz magadnak! Amire mindenképpen szükséged lesz, azok a profi, jó minőségű körömlakkok, amiket itt be is szerezhetsz.

Segítség a kezdőknek: sablon

Ha azok közé tartozol, akiknek nincs sok tapasztalatuk a körömlakkozásban, esetleg nem igazán vagy megáldva kézügyességgel, a sablon lehet a legjobb barátod, ha francia manikűrt szeretnél készíteni magadnak. Ezzel nagyon egyszerű dolgozni: felkened az alapszínt, megvárod, míg megszárad, majd felragasztod a sablont a körmöd végétől körülbelül 3 milliméterre, és a fölötte lévő részt bekened fehérre. Ha ez megvan, meg kell várni, míg a fehér lakk is megszárad, majd óvatosan lehúzhatod a sablon, végül kend át az egészet fedőlakkal, és már kész is vagy! A sablon használata nem igényel különösebb szakértelmet, mégis tökéletes lesz az eredmény!

A sablon nélküli módszer

Aki kicsit ügyesebb, próbálkozhat sablon nélkül is. Ennek az a titka, hogy a fehér sáv felkenésekor nem azt a kezedet kell mozgatni, amiben az ecset van, hanem az ecset alatt kell elhúzni az ujjadat, amelyiken fested a körmöd. Így sokkal egyenesebb vonalat húzhatsz szabad kézzel is, nem kell attól félned, hogy girbegurba lesz a festés. Ehhez természetesen szükség van némi gyakorlatra, de ha nem ma kezdted a körömfestést, bizonyára boldogulsz majd vele.

Francia manikűr másképp

Ha szeretsz eltérni a megszokottól, és szereted a feltűnő, extrém manikűrt, kipróbálhatod a francia stílust más színekkel is. Határok nincsenek, szinte bármilyen színkombinációt választhatsz, ami csak neked tetszik. Jó ötlet lehet a ruhád színeihez igazítani a körmöd színét, de nem árt odafigyelni azért arra, hogy egymáshoz passzoló színekkel dolgozz. Jó választás lehet a fekete-lila, a rózsaszín-fehér, a narancssárga-sárga, a lehetőségek gyakorlatilag végtelenek. A színes francia manikűrt ugyanúgy kell készíteni, mint a hagyományosat, semmi extra teendőt nem igényel. Ha ennél is feltűnőbb körmöket szeretnél, díszítheted mintákkal vagy kövekkel a körmeidet, a hatás nem marad el!

 

Kép forrása: http://aboutnails.info/wp-content/uploads/2011/11/french-manicure-74.jpg