Mitől lesz sárga a köröm?

french-manicure-74.jpgAlighanem sokan találkoztunk már azzal a problémával, hogy azt vettük észre, hogy a körmünkön sárga az a rész, aminek fehérnek kellene lennie. Ez nem egy szívderítő látvány, azonban számos oka lehet. Szerencsére a legtöbbet könnyű megszüntetni, és néhány trükkel addig is elfedhetjük a problémát, míg nem sikerül valóban megszabadulni tőle.

Cigaretta

Bizony, a fehér körömvégek ősi ellensége a cigaretta. A nikotin ugyanis lerakódik a kezünkön, ahogy a cigit tartjuk, ennek pedig sajnos sárga színe van. A sárga kitűnően meglátszik a fehér körömvégeken, és szinte lehetetlen megszabadulni tőle. A legjobb megoldás, ha lenövesztjük, és leszokunk a cigarettáról. Ha ez nem megy, a szipka használata is jó alternatíva lehet.

Rossz minőségű körömlakk

Nem lehet eléggé kiemelni a minőségi körömlakk fontosságát. A silány minőségű körömlakk azon kívül, hogy hamar lepattog, és a színe sem az igazi, sajnos a körmöket is sárgává változtathatja. Használhatunk bármilyen körömlakklemosót, ez a sárgaság legfeljebb úgy jön le, hogy lenövesztjük. A megoldás a minőségi körömlakk minden esetben!

Hogyan takarjuk el?

Amíg le nem nő a sárga rész, elfedhetjük a problémás területet körömmatricával, esetleg francia manikűrrel. Ha tartós megoldást szeretnénk a problémára, választhatjuk a műkörmöt is, így nem kell bajlódni a festéssel, vagy legalábbis nem olyan gyakran.