Mit tehetsz, hogy erősek legyenek a körmeid?

french-manicure-74.jpgBár a műkörmök gyönyörűek, és ma már igencsak élethűek, azért mégiscsak az az ideális, ha a saját körmünket tudjuk szép hosszúra megnöveszteni, formásra reszelni, és kilakkozni. Vannak emberek, akiknek nem kell semmit sem tenniük azért, hogy a körmeik szépek legyenek, azonban sokan vannak, akik nem ilyen szerencsések. Ha te is az utóbbi táborba tartozol, íme néhány trükk a szép körmökért!

Fontos a vitaminbevitel

Ahhoz, hogy a körmök ne legyenek túl törékenyek, elsősorban kalciumra van szükség. Ha a körmös könnyen letörik, valószínűleg nincs elég kalcium a szervezetedben, amit pótolni kell. Ezt kétféleképpen teheted meg: növeled a kalciumban gazdag élelmiszerek fogyasztását (ilyenek például a tejtermékek), vagy direkt kalciumot szedsz. Vannak kombinált szépségvitaminok is, azok is jók erre a problémára.

Gondos ápolás

Ahhoz, hogy a körmöd ne törjön le, rendszeresen ápolnod kell. Ha tudod, hogy könnyen törik, ne akard egyből hosszúra megnöveszteni. Gyakran reszeld le, így a köröm folyamatosan erősödni fog, ráadásul a rövid köröm nem törik le olyan hamar. Persze ehhez türelem is kell, de idővel majd a saját körmödet növesztheted meg szép hosszúra.

Ápoló lakkok

Ma már lehet olyan körömlakkokat kapni, amiknek ápoló hatása is van. Érdemes ilyennel kilakkozni a körmödet, így egyrészt mindig szép és ápolt benyomást kelt, másrészt a lakk alatt folyamatosan erősödik. Ha odafigyelsz erre, nem kell majd soka várnod arra, hogy hosszúra nőjön, és úgy is maradjon!

Krémezd!

A kézkrémek egy részének körömerősítő hatása is van, így érdemes ilyet beszerezni. Ezekkel a termékekkel két legyet üthetsz egy csapásra: a kezed nem fog kiszáradni, bőröd ápolt és puha lesz, emellett a körmöd is megerősödik majd, így idővel nem lesz szükséged műkörömre ahhoz, hogy a kezeid is szépek legyenek!