Hogyan lehet tartós a műköröm?

nails-27.jpgNincs bosszantóbb annál, mint mikor a frissen megcsinált vagy megcsináltatott körmünk néhány nap után megadja magát. Hogy ez pontosan mit jelent, a köröm típusától függ. Porcelán esetében a leggyakoribb probléma a letörés, berepedés, ez a töltöttel is előfordulhat, illetve ha tip van fölrakva, az egyszerűen leeshet. Szerencsére van pár trükk, ami segíthet abban, hogy a műköröm tartós legyen.

Fontos a megfelelő előkészítés

A tartós műkörmök alapja, hogy a saját köröm megfelelően legyen előkészítve a műkörmök felhelyezése előtt, így biztosítható ugyanis a megfelelő tapadás. Fontos a körmök megfelelő tisztítása, polírozása, és a portalanítást sem érdemes elnagyolni, mert ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a műköröm hamar föladja a harcot. Ha sokáig szeretnéd viselni körmeidet, légy körültekintő az előkészítési szakaszban!

Minden száradjon meg rendesen!

Gyakori hiba, hogy a műköröm készítője türelmetlen, és nem várja meg, hogy rendesen megszáradjanak a fölkent anyagok. Persze ez nem elsősorban a profi műkörmösökre igaz, hanem azokra, akik otthon, maguknak csinálják a műkörmöt. Nagyon fontos, hogy mindennek várd meg a száradási idejét, amit fölkensz a körmödre, így ugyanis sokkal stabilabb és tartósabb lesz a végeredmény, kevésbé lesz hajlamos arra, hogy leessen.

Precízen építsünk!

A kapkodás a műkörmök legnagyobb ellensége, legyen szó bármilyen alapanyagról. A leggyakoribb hiba, hogy túl gyorsan kész akarunk lenni, emiatt elnagyolunk, kihagyunk bizonyos, kevésbé fontosnak tűnő lépéseket. Ez elég rossz ötlet, mert ezek a kevésbé fontosnak tűnő lépések valójában fontos részei az egésznek, így ha kimaradnak, garantáltan kevésbé lesz tartós a műköröm, még ha elsőre nem is érzünk különbséget.

Minőségi alapanyagok

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy minőségi alapanyagokat használjunk. A rossz minőségű eszközök és anyagok ugyanis gyakorlatilag garantálják, hogy a minőség és talán a kinézet is hagy majd némi kívánnivalót maga után. Ha azt akarod, hogy műkörmöd valóban tartós és szép legyen, ne sajnáld a pénzt a megfelelő kellékek beszerzésére, mert csak így érheted el a kívánt eredményt!  

 

Kép forrása: http://www.fashiondivadesign.com/bombastic-nails-design/