Trend: vadító és visszafogott színskálán az ősz színei

sangrianails.jpgBeköszöntött az ősz és vele a legújabb divattrend. Bár a színek terén csak minimális változást tapasztalhatunk a nyárhoz képest, ideje beújítani néhány új kiegészítőt a tökéletes megjelenéshez. Ezzel egyidőben pedig beújíthatunk néhány körömlakkot és rúzst, hogy az ősz első hatalmas bulijára a tökéletes sminket készíthessük el.

Sangria – a lila minden árnyalata

sangria.jpgAz idei ősz három fő színe közül az egyik a sangria, illetve annak minden létező árnyalata a leghalványabb lilától a szinte feketés bordóig. Ennek a színvilágnak a legnagyobb előnye, hogy nem csak egymással, de az ősz másik három fő színével is tökéletesen kombinálható. Színe minden árnyalatban nőiességet, egyensúlyt, intelligenciát sugároz. Halványabb árnyalatai a visszafogottság, egyszerűség színei, míg a sötétebb árnyalatok igazi szenvedélyt árasztanak magukból.

Cognac – a természethez közel

cognac.jpgA cognac színvilága talán az, amely a három fő uralkodó szín közül a leginkább emlékeztet a korábbi hónapok trendjére. A természetből merített színvilág a maga egyszerűségében tekinthető nagyszerűnek, tökéletesen harmonizál szinte bármilyen színvilággal, ráadásul a számos árnyalat között megtalálhatjuk az idei kiegészítőinkhez illeszkedő színvilágot is.

Méregzöld – tavasz az őszben

méregzöld.jpgAz őszi trendek harmadik uralkodó színe a méregzöld, mely a másik két szín mellett egy kis melegséget, tavaszi vidámságot csempész az őszbe. A természet ihlette színvilágok keveredése egyszerre izgalmas és magától értetődő, amit ezek a zöld árnyalatok tesznek igazán teljessé.

Rúzst a körömhöz

Ne feledkezzünk meg a szezon sminktippjeiről sem, hiszen ez a színvilág igazán ideális ahhoz, hogy különösebb megerőltetés nélkül hozzásminkeljünk. Válasszuk ki a számunkra megfelelő, leginkább domináns színt – és válasszunk a körömlakkhoz azonos színvilágú rúzst! A legtöbb nő hajlamos teljes mértékben megfeledkezni az ajkak színezéséről, mintha tartana tőlük. Az idei ősz színei azonban épp ennek az ellenkezőjére csábítanak.

A legfontosabb, hogy mindenekelőtt gondoljuk át sminkelési szokásainkat. Ha előszeretettel emeljük ki szemünket szemceruzával, tussal, akkor válasszunk halványabb színvilágot, hiszen a sminkelés alapszabálya, hogy az arcon egyszerre csak egy területet szabad hangsúlyozni. Válasszuk a cognac vagy a sangria világosabb színeit, így természetes és mutatós ajkakat varázsolhatunk magunknak.

Ezzel szemben, ha előnyben részesítjük a láthatatlan sminket vagy az ajkak kiemelését, válasszunk a sötétebb színekből rúzst és körömlakkot és használjuk bátran! A tűzpiros vagy bordó ajkak pedig elképesztően mutatnak például egy fekete koktélruhával, a körmökről nem is beszélve!

 

Manikűrfotó: incoco.com