Hol van a határ a körömdíszítésben?

the-blonds.jpgA körömdivat folyton változik, újabb és újabb díszítőelemek jelennek meg, majd tűnnek el a süllyesztőben. A körömdíszítést is lehet azonban túlzásba vinni, van az a pont, amikor túl sok. De vajon hol van a határ? Mi az, ami már sok, amit nem kéne együtt alkalmazni?

Csillám, strasszok, szegecsek és még sok más

Ha végignézel egy körmös kiegészítőket árusító bolt kínálatán, láthatod, hogy a lehetőségek végtelenek. Beszórhatod a körmeidet csillámmal, díszítheted matricákkal, strasszokkal, szegecsekkel, vagy apró kis golyócskákkal. Festhetsz rá magad is mintákat, a lehetőségeknek csak a fantázia és az egyéni ízlés szabhat határt. Nem árt azonban néhány jó tanácsot megfogadni, ha nem akarunk nevetségessé válni.

A kevesebb több

Gyakori közhely, de igaz, hogy a kevesebb több. Nem kell az összes létező díszt felhasználni a körmeinken ahhoz, hogy mutatósak legyenek, sőt. Sokkal többre megyünk azzal, ha inkább csak egy, nagyon maximum kétféle díszítést alkalmazunk egyszerre – például strasszokat egy különleges ombre festéssel. Ha ezt még nekiállunk szegecsekkel, csillámokkal kombinálni, az eredmény inkább csicsás és giccses lesz, mint szép és ízléses.

Figyelj az alkalomra!

Természetesen az sem mindegy, milyen alkalomra dekoráljuk éppen a körmünket. Ha egy hétköznapi manikűrt szeretnénk, nem szerencsés túl színes, túldíszített variációt választani. Sokkal többet ér egy szolidabb, legfeljebb egy-két strasszal díszített manikűr, ami kifejezetten szép és ízléses hatást kelt. Buliba készülődve azonban nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat, és válassz egy kicsit vadabb kombinációt, a mértékre azonban ebben az esetben is figyelj!