Ombre körmök házilag – nem csak a körmös képes rá!

111.jpgAz utóbbi egy-két évben egyre jobban hódít az ombre stílus, nem csak a hajon, hanem a körmökön is. Egy jól elkészített színátmenetes körömfestés nagyon jól tud kinézni, azonban ez tényleg csak akkor igaz, ha igényesen van megcsinálva. Ránézésre persze könnyen az juthat eszedbe, hogy erre csak profi képes, de ez nem igaz. Magadnak is varázsolhatsz ombre körmöket, csak ismerned kell hozzá a megfelelő technikákat! Az alábbiakban több különböző módszert mutatunk be, amik közül kiválaszthatod a neked legegyszerűbbet!

Nyomdázz sminkszivaccsal!

Az első verzióhoz mindössze egy sminkszivacsra lesz szükséged, valamint egy olyan felületre, ahová önthetsz egy kis körömlakkot. Miután alapozó lakkal lekented a körmeidet, és megszáradtak, annyi a dolgod, hogy a választott színekből fess egy-egy csíkot az összemaszatolható felületre. Ezekbe kell belemártanod a sminkszivacsot úgy, hogy ne maszatold el nagyon a körömlakkot, megmaradjon az átmenet, de az is jó, ha egyből a szivacsra fested a lakkot. A szivaccsal gyakorlatilag rányomdázhatod a festéket a körmödre, csak vigyázz, hogy ne nagyon menjen a bőrödre. Ha kész, fedőlakkal fixáld.

Szivaccsal, másképpen

Szintén szivacs szükséges a következő módszerhez. Vidd fel az alapszínt a teljes körmödre – ez lesz „alul”, vagyis a körömágyhoz közel. Ha ez tökéletesen megszáradt, a másik színből tegyél a szivacsra, akár közvetlenül rákenve, akár valami összemaszatolható felületről, és a szivacsról ugyanúgy nyomdázd a körmödre, mint az előző módszernél, de itt figyelj arra, hogy csak a körmöd feléig, maximum 2/3-áig érjen az új szín. A köröm végénél intenzívebben kell látszódni a másik színnek, ezért ide több lakkot juttass (jobban nyomd rá a szivacsot).

Híg lakkal, tű segítségével

A harmadik módszer némileg egyszerűbbnek tűnik az előző kettőnél. Ehhez arra lesz szükség, hogy némi lakkhigítót adj a körömlakkokhoz, hogy ne legyenek túl sűrűk. Első lépésben egyszerűen kend fel a körömágyhoz közelebbi színt, majd rögtön utána a köröm végére szánt színt, de gyorsan, mielőtt a másik megszárad. Ha ez kész, rögtön foghatod a tűt, és a színek határánál körözve összemoshatod őket. Ha megszáradt, fedőlakkal fixáld, és már kész is.

A joker módszer

Az ombre körömlakkozásnak egy olyan fajtája is van, ami nem igényel ennyi pepecselést: egész egyszerűen minden körmöt más színűre kell festeni. Na persze ez sem ennyire könnyű, a titka ugyanis a jó színválasztásban rejlik. Ha nem jól választod ki a színeket, csak simán sokszínű lesz a körmöd, ami szintén trendi, de nem lesz ombre hatása. Fontos, hogy ugyanolyan színből használj különböző árnyalatokat minden körmödre, így lesz tökéletes az ombre festés egyszerűbb módja.   

 

Kép forrása: http://novapopp.com/nail-art-ombre-nails/