Otthoni körmözés vs. profi körmös: melyik éri meg jobban?

manikur.jpgAki rendszeres vendég a szépségszalonokban, az tudja, hogy a jó külső bizony nem olcsó mulatság. A fodrász, a kozmetikus, a körmös egytől egyig súlyos ezrekbe kerülnek, és havonta legalább egy alkalommal útba kell ejteni őket, ha azt akarjuk, hogy mindig igényesen nézzünk ki. A lenőtt haj, lekopott szemöldök és a lenőtt köröm nem túl szívderítő látvány. Spórolás gyanánt sokan próbálkoznak azzal, hogy otthon, maguknak intézik el ezeket a dolgokat. Ezért egyre elterjedtebb az otthoni gél lakkozás, műkörmözés is. De vajon tényleg megéri ezt az utat választani?

Miért éri meg otthon csinálni?

  • Mert sokat spórolhatsz hosszútávon. Ez elég egyértelmű. A kezdő készlet komoly beruházás lehet ugyan, ha műkörmözni, gél lakkozni is szeretnél, és tényleg profi eszközöket akarsz, de ha azt nézed, hogy mennyit hagysz a körmösnél havonta, hamar visszajön az ára.
  • Mert nem kell időpontot kérni. Ha egy igazán jó körmöshöz jársz, előfordulhat, hogy sokat kell várnod egy időpontra. Ezzel nincs gond, ha tudod előre, és úgy jelentkezel be, de ha valamiért sürgős lenne a dolog, az igen kellemetlen. Otthon nyilván azonnal meg tudod csinálni magadnak, amit szeretnél.
  • Biztos, hogy azt kapod, amit szeretnél. Persze kell némi gyakorlás, hogy igazán profin menjen, de ha eddig eljutottál, biztos lehetsz benne, hogy az eredmény tetszeni fog. Körmösnél sokszor gond, hogy félreérti a kérést, vagy nem teljesen olyan lesz az eredmény, amire gondoltunk.

Mi szól a profi körmös mellett?

  • Nagyobb választék. Otthon legfeljebb évek alatt tudsz akkora készletet felhalmozni színek, minták és díszítőelemek terén, mint ami egy körmösnél rendelkezésedre áll, így a választék eleinte biztos, hogy jóval kisebb lesz, korlátozottak a lehetőségek.
  • Profibb munka. Persze meg lehet tanulni a körmözést, de az biztos, hogy jó darabig nem fog úgy sikerülni a manikűröd, mintha körmös csinálta volna. Ha nincs hozzá érzéked, valószínűleg soha nem is fogsz tudni olyan szintű műalkotásokat készíteni, mint egy profi, be kell érned egyszerűbb mintákkal.
  • Kevesebb ráfordított idő. Bár ahogy egyre jobban belejössz, valószínűleg jobb időt futsz majd, a tanulási folyamat alatt bizony nem annyit fogsz pepecselni, amennyit a körmösnél ülnél, hanem jóval többet. Ugyanolyan gyors sosem leszel, egy egyszerű oknál fogva: neked csak egy kezed van, amivel dolgozhatsz a másikon!