Hogyan készíts csipkemintás körmöket egyszerűen?

vd-nails-408x264.jpgAmi a körmök díszítését illeti, szinte egyáltalán nincs határ, bármit fölkenhetsz vagy fölragaszthatsz a körmeidre, amit csak szeretnél. Nagyon népszerű manikűrben is csipke, egyre többen szeretik ezt a körmükön is látni, és valljuk be, valóban jól mutat. Az elkészítése rendkívül bonyolultnak tűnik, és a legtöbb módszerrel az is, de van néhány olyan lehetőség is, mellyel te is könnyedén elkészítheted magadnak.

Hol legyen a csipke?

Egy fontos kérdés, hogy hol legyen a csipke, mennyire takarja be a körmöt. Többféle lehetőséged is van, tehetsz csipkemintát az egész körmödre, tehetsz a tetejére, a körömágyhoz, de akár valamelyik sarkába is. Mindegyik lehetőség nagyon látványos, egyszerűen gondold át, neked melyik tetszik a legjobban, mennyire szeretnél feltűnő lenni, és ez alapján dönts.

Csináld igazi csipkével!

Az egyik legegyszerűbb módja a csipkés manikűr elkészítésének, hogy igazi csipkével dolgozol. Ez furcsán hangozhat, de annál könnyebb, és tökéletes végeredményt ad. Csipke anyagból vágj ki a körmödnek megfelelő méretű darabokat. Ha ez megvan alapozó lakkal kend le a körmöd, és még mielőtt megszáradt, ragaszd bele a csipkét óvatosan. Ezután várd meg a száradást, majd fixáld az egészet fedőlakkal, és már kész is!

Precíz formák a sablonnal

Régóta ismert trükk a sablon alkalmazása egy bonyolultabb manikűr elkészítéséhez. Nos, ezt a csipke esetében is be lehet vetni, így gyönyörű, precíz mintát fogunk kapni. A sablon használatánál csak arra kell figyelni, hogy ne kend túl vastagon a körömlakkot, és mindenképpen fixáld fedőlakkal a kész mintát.

Rövid idő alatt matricával

A leggyorsabb és legegyszerűbb trükk a matrica. Ez ajánlható kezdőknek, de olyanoknak is, akik komoly gyakorlattal rendelkeznek a körömdíszítés terén, csak épp nincs sok idejük. A folyamat nagyon egyszerű: kend fel az alapszínt, várd meg míg teljesen megszárad. Ha ez megvan, ragaszd föl a matricát, majd fixáld fedőlakkal az egészet, és már gyönyörködhetsz is a csipkemintás manikűrödben!

 

Kép forrása: https://beautybodyandsoulxx.wordpress.com/tag/french-lace-manicure/